Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

rogaliki

5.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże
10 dag
mąka
2 lyzki
cukier drobny
1/2 lyzki
margaryna
2 kostka
mleko ciepłe
2 szkl
mąka
1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: rogaliki

z drozdzy cukru i maki robimy zaczyn.gdy drozdze wyrosna laczymy z pozostalymi skladnikami i zagniatamy ciasto.wkladamy do lnianej sciereczki/poszewki i zanurzamy w wodzie.odstawiamy az ciasto wyrosnie.po wyrosnieciu,walkujemy na podsypanej maka stolnicy i wycinamy trojkaty.nakladamy dzem i zwijamy.pieczemy w piekarniku ok.15-20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 22.07.2012 08:05
pycha
Krzysztof42 17.09.2011 13:33
uwielbiam rogaliki
Karolcia12 28.10.2010 11:26
pięknie wyglądają, aż chce się zjeść

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak