Sposób przygotowania

Brukselkę oczyścić, umyć, osączyć, wrzucić do wrzącej wody z dodatkiem soli, cukru i 1/2 łyżeczki masła. Ugotować do miękkości w odkrytym naczyniu-około 5 minut. Ugotowaną brukselkę odcedzić, przełożyć do rondelka, oprószyć mąką i zalać wrzącym mlekiem. Wymieszać, zagotować, odstawić, wyłożyć na salaterkę, dodać resztę masła. Podawać jako dodatek do potraw.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    apetyczny przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    smaczne danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    Za brukselką to ja nie przepadam
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    świetny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !