Sposób przygotowania

Do garnka wlewam około 3 szklanek mleka, dodaję 2 jajka, łyżeczkę soli, szczyptę cukru, około 100 ml wody gazowanej, kilka łyżek oleju i mąki tyle, aby ciasto było nie za gęste. Wolę naleśniki cienkie, dlatego ciasto powinno być bardziej rzadkie. Na mocno rozgrzaną patelnię wlewam około łyżki (chochli) ciasta i smażę na małym ogniu na złoty kolor z obu stron.
W międzyczasie przygotowuję farsz: pieczarki myjemy i trzemy na dużych oczkach. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na patelni, na łyżce masła. Następnie dodajemy pieczarki, solimy, posypujemy pieprzem i mieszamy. Gdy pieczarki będą ugotowane dodajemy posiekaną pietruszkę oraz łączymy wszystko za pomocą jajka.
Każdego naleśnika następnie obdzielam hojnie farszem pieczarkowym i zawijam tak, aby ten farsz nie wylatywał. Gdy uformuję wszystkie krokiety moczę je dokładnie w jajku, obtaczam w bułce tartej i obsmażam na złoty kolor na małym ogniu. Gotowe!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !