Sposób przygotowania

3 szklanki wody zagotować z drobno pokrojonym w kostkę boczkiem. Do wody wsypać pęczak, gotować mieszając od czasu do czasu. W bardzo małej ilości tłuszczu podsmażyć drobno pokrojoną cebulę, dodać do kaszy, osolić,wsypać odrobinę pieprzu, dogotować. Mąk grochową rozmieszać ze szklanką przegotowanej wody, włożyć do pęczaka, wymieszać i podgrzać. Przed podaniem oblać potrawę stopionym tłuszczem i posypać zieleniną. Podawać z surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę sróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    fajny i smaczny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !