Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Skorzonera w sosie śmietanowym

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skorzonera
40 dag
sól
do smaku
Sklep Prymat
cukier
do smaku
masło
1 łyżka
mąka
1 łyżka
mleko
1 szklanka
śmietana
0,5 szklanki
zielenina
1 łyżka
przyprawa kucharek
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Skorzonera w sosie śmietanowym

Oczyszczoną Skorzonerę pokroić w kostkę, ugotować w małej ilości wody z solą i cukrem. W oddzielnym naczyniu stopić masło, wymieszać z mąką, rozprowadzić mlekiem i śmietaną, dodać przyprawę Kucharek, sól i cukier. Miękkie warzywa włożyć do sosu, zagotować, posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 22.12.2013 20:31
Ciekawy przepis.
mehia 14.05.2011 20:48
interesujące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak