Przepisy świąteczne

Sposób przygotowania

Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklance wrzącej wody. Do rondelka dodać śmietanę,sok z pomarańczy, białka jajek, kakao - wszystko mieszać co jakiś czas i gotować na małym ogniu. W międzyczasie 2 żółtka utrzeć z cukrem na jednolitą, jasną masę. Powstałą masę dodać do gotującej się śmietany. Dodać żelatynę i gotować jeszcze chwilę na małym ogniu. Przelać do 2 pucharków i podawać po schłodzeniu(po około 3 godzinach).

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    boska
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    boska

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !