Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Krem do tortu

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja
3 szt
palma
1 kostka
kakao
4 lyzki
cukier
8 lyzek
Żelatyna wieprzowa Prymat
5 lyzek
Sklep Prymat
wódka
100gram
galaretka cytrynowa
1 szt
galaretka wiśniowa
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Krem do tortu

Galaretke przygotowac zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Stężoną galaretke pokroic w kostke.Palme utrzec na jednolita mase. Z bialek ubic piane na sztywno, dodac cukier i po 1 zoltku. Ubite jaja powoli dodawac do masy. Rozpuscic zelatyne w pol szklanki wody. Do masy dodac kakao i wodke. Do zelatyny dodac troche masy, a nastepnie dodac calosc do masy i na koniec wrzucic galaretke.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 20.05.2011 23:56
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak