Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wystrzałowe galaretki \"BUM BUM\" ;-)

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 300 ml
wódka 100 ml
galaretka 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Wystrzałowe galaretki \"BUM BUM\" ;-)

Wodę zagotowujemy w garnku, zestawiamy z ognia i dokładnie mieszamy z galaretką.

Odczekujemy, aż przestygnie i dodajemy alkohol. Mieszamy.

Gdy galaretka już troszkę stężeje, przelewamy do foremki do kostek z lodu, a następnie, gdy będzie już sprężysta, wstawiamy na noc do zamrażalnika.

PORADY:
1.Galaretek nie trzeba mrozić. Masę można przelać do dowolnego naczynia i wstawić do lodówki, a następnie pokroić w kostkę przed podaniem.
2.Należy uważać na ilość spożywanych galaretek ze względu na alkohol!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 21.08.2013 22:01
Z tym alkoholem to chyba nie dla dzieci :) a dla dorosłych to chyba przy lodach :D
kate.500 11.11.2012 20:44
super pomysl
smakowita 12.08.2012 21:32
super ! ;-)
AGNIESZKA144 23.03.2012 17:38
ciekawe
Łukasz15 13.03.2012 08:56
super
monisia1977 04.02.2012 15:37
fajne
elwal
elwal 31.01.2012 19:27
my na letnie imprezki robimy galaretki z %
Małgosia6 15.11.2011 08:31
fajne dla dzieciaków;]
magduś83 04.10.2011 23:01
dobre :)
Izabela/bella81 02.07.2011 09:40
no,no takich galaretek jeszcze nie jadłam ;)
polly66 05.02.2011 17:36
kurczę, fajne kosteczki, faktycznie bum bum może być;)
ben-ka 13.01.2011 10:25
Ciekawy pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak