Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Trifle Kasi

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek
4 sztuki
cukier
75 g
cukier waniliowy
1 opakowanie
Sklep Prymat
konfitura truskawkowa
50 g
łagodne sherry
100 ml
mleko ciepłe
500 ml
śmietanka kremowa
75 ml
truskawki
4 sztuki
Biszkopty
4 szampańskie
Biszkopt
150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Trifle Kasi

Żółtka z cukrem ubić na pianę ręcznym robotem. Biszkoptowy spód posmarować konfiturą truskawkową, pokroić w kostkę, rozłożyć do czterech pucharków i pokropić sherry. Do masy ubitych z cukrem żółtek dodać mleko i w gorącej kąpieli ubijać na krem. Krem rozłożyć do pucharków i ostudzić. Śmietanę ubić na sztywno. Schłodzony krem ozdobić śmietaną, truskawkami i biszkoptami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 13.06.2012 21:05
pomysłowe
Sylwia88 05.12.2010 13:53
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak