Sposób przygotowania

Ryż opłucz na sitku, osącz, przesyp do osolonego wrzątku i gotuj około 15 minut. Dodaj kurkumę (warto ją wcześniej dobrze rozprowadzić w odrobinie gorącej wody). Cebulę obierz, posiekaj. Cukinie umyj, pokrój wzdłuż na cienkie plasterki za pomocą obieraczki do warzyw. Pomidory pokrój w kosteczkę. Przygotowane warzywa dokładnie wymieszaj, rozłóż w żaroodpornej formie. Skrop oliwą.
Do warzyw dodaj ryż i posiekaną natkę, starannie wymieszaj. przypraw solą, pieprzem i kardamonem.
Indyka pokrój na kawałki, rozłóż na pozostałych składnikach. Zapiekaj 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 210 stopni.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    MAŁGORZATA79

    dość ciekawa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pycha, moje smaki :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    mmm pyszna;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !