Sposób przygotowania

Do mąki dodać masło, cukier, wbić jajko i posiekać. Zagnieść ciasto i włożyć do lodówki na 2 godziny.

Jabłka obrać i pokroić w ósemki. W rondlu rozgrzać masło, wsypać cukier i poczekać aż się skarmelizuje. Wrzucić do garnka jabłka i smażyć 10 minut.

Formę do tarty wyłożyć ciastem. Wsadzić do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piec ok 10 minut. W tym czasie przygotować polewe. Jogurt wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym i jajkiem. Wycągnąc ciasto, włożyć na nie jabłka i zalać przygotowaną polewą. Wsadzić do piekarnika i piec jeszcze ok. 20 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności do kawki....

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !