Przepis i sposób przygotowania na: Batoniki czekoladowe musli
2 łyżki otrąb owsianych
1 łyżka pszennych
1 plaska łyżka kakao
1 łyżka słodzika w pudrze lub 4-6 tabl rozduszonego słodzika w tabletkach
4 łyżki mleka
Wszystkie suche produkty wrzucić do miseczki i wymieszać ze sobą. Dolać 4 łyżki mleka szybciutko wymieszać łyżką i zagnieść ręką formując kulę . Kule podzielić na dwie części i uformować dwa batoniki w formie walcy .
Wstawić do zamrażarki na 15 min. Po tym czasie wyciągnąc i można ostrym nożem przeciąć wzdłuż uzyskując tym samym 4 batoniki lub jak ktoś chce może inne formy uformować w paluszkach przed schłodzeniem.
Batoniki po schodzeniu sa twarde . Można spokojnie je wziąć do pracy , szkoły , czy na wyjazd.
Właśnie spakowałam moim dzieciom do szkoły , a ja ... będę musiała sobie zrobić nowe . ... hmmm