Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w mleku z cukrem i 3 łyżkami mąki. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Mąkę przesiać do miski, dodać sól, olej, jajko, żółtko, połowę wody i drożdże. Wyrabiać ciasto aż będzie gładkie. Odstawić przykryte ściereczką do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Wyrośnięte ciasto jeszcze raz wyrobić i rozwałkować na 2 placki. Ułożyć na nich marchew, posypać cukrem i makiem oraz startą skórką pomarańczową. Zalepić placki, posmarować rozmąconym białkiem i posypać makiem. Piec ok 30 min w 180st.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    No popatrz! niby znam Lubelszczyznę jak własną kieszeń ale taki marchwiak to dla mnie nowość :)
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ja też pierwszy raz widzę taki ciekawy rogal?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    nigdy czegos takiego nie jadlam, ani nawet nie widzialam! a szkoda, co zapowiada sie fantastycznie :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !