Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z brzoskwiniami
3 szkl. mąki
5 żółtek
1 kostka margaryny
3 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki cukru
Ciasto zagnieść i podzielić na dwie kulki. Małą włożyć do zamrażalnika a dużą wyłożyć na blachę.
Masa sernikowa:
1 jajko
1/2 kostki margaryny
1 szkl. cukru
1 kg twarogu
1 budyń śmietankowy
1 sernik fix lub inny do serników
Białka z 5 jajek ubić z 1 szklanką cukru. Na koniec ubijania dodać 1 łyżeczkę octu.
Brzoskwinie pokroić w kostkę.
Ciasto ułożyć w kolejności:
- ciasto
- masa sernikowa
- owoce
- piana
Na koniec zetrzeć ciasto z zamrażalnika
Piec około 1 godziny w temp. 160-180C