Sposób przygotowania

Mąkę pszenną należy przesiać na stolnicę, zrobić w niej wgłębienie, dodać posiekane w kostkę, miękkie masło, przesiać cukier puder, cukier waniliowy, dodać całe żółtka i szczyptę soli, wyrobić szybko ciasto. Zawinąć je w folię spożywczą i wstawić do lodówki na godzinę. Po upływie godziny rozwałkować, z ciasta wykrawać ciasteczka, układać je na wyłożonej pergaminem blaszce i piec przez około 30- 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    kruche najlepsze
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    kruche szybko się zjada
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo lubię takie kruche ciastka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    najlepsze takie
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    smakowite ciasteczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !