Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić na cienkie plasterki. Cebule obrać, pokroić w krążki. Oliwę (1 łyżkę odłożyć) rozgrzać na patelni, przesmażyć cebulę i ziemniaki. Posolić, smażyć, aż ziemniaki będą miękkie.
Fasolkę wrzucić do osolonego wrzątku, gotować 5 minut, odcedzić. Strąki papryki umyć, oczyścić z nasion, pokroić na kawałki.
Jajka wbić do dużej miski, posolić, roztrzepać. Wrzucić ziemniaki z cebulą, fasolkę szparagową i paprykę, oprószyć tymiankiem i solą, całość wymieszać (delikatnie, by ziemniaki się nie rozpadły).
Łyżkę oliwy rozgrzać na czystej patelni, wlać masę, wyrównać, smażyć kilka minut, aż jajka się zetną. Placek ostrożnie odwrócić na drugą stronę, dosmażyć. Posypać natką, pokroić na kawałki. Podawać z czarnymi oliwkami, na ciepło lub na zimno.Smacznego:)

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zjadłabym
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne danie !
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    pycha:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    ciekawy pomysl

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !