Sposób przygotowania

przygotować makaron;
Mąkę przesypać do miski dodać białko i po trochu dolewać wodę , mieszać łyżką a potem zgnieść w jednolite ciasto. Rozwałkować cienko i kroić na dowolne kluseczki .
Ugotować we wrzątku.

Mąkę ryżową otrzymałam po zmieleniu płatków ryżowych błyskawicznych.

Pierś z kurczaka pokroić w średnią kostkę, posypać imbirem, polać olejem sezamowym i sosem sojowym , posypać pieprzem..
Marchewkę pokroić w słupki, cebulę w kosteczkę, Na łyżce oleju przysmażyć marchewkę z cebulą, dodać pędy bambusa, i zamarynowaną pierś, przysmażyć wszystko ok 5-7 min. Przełożyć do garnka, zalać bulionem dodać grzyby( ja dałam nasze polskie mrożone opieńki z braku grzybów mun) i gotować ok 10 min. Na koniec dodać koncentrat i wymieszać, dodawać z makaronem ryżowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    oj jak patrzę przez okno to nabiera ochota na taką gorącą miskę rosołku :(

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !