Sposób przygotowania

Żelatynę namaczamy z niewielkiej ilości zimnej wody. Wiśnie podgrzewamy z sokiem oraz cukrem a następnie mieszamy z połową żelatyny. Skórkę cytryny po sparzeniu ucieramy, sok wyciskamy. Podgrzewamy z miodem i mieszamy z resztą namoczonej żelatyny. Dodajemy do jogurtu i drobno pokrojonej melisy. Podłużną formę wykładamy folią, wlewamy masę jogurtową i wstawiamy do lodówki na ok. 20 min. N wierzch wykładamy masę wiśniową i ponownie wkładamy do lodówki. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    Ciekawy deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    świetna!
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pulchna pianka, pycha!
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubie takie deserki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !