Sposób przygotowania

Żeberka podzielić na porcje, oprószyć mąką i solą. Na patelni rozgrzać smalec, zrumienić żeberka z obu stron i przełożyć do rondla.
Na tym samym tłuszczu zrumienić posiekaną cebulę i dodać razem z tłuszczem do mięsa. Dolać do tego szklankę wody i dusić na wolnym ogniu ok. 20 min.
Marchewki i paprykę oczyścić i pokroić w kostkę. Po 20 min. warzywa i liść laurowy dodać do mięsa, przyprawić solą i pieprzem. Dusić następne 20 min.
Podawać z ryżem lub ziemniakami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Cbeti

    Robię podobnie, ale więcej warzyw dodaję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !