Sposób przygotowania

Mąkę przesiać. W ciepłej wodzie rozpuścić drożdże, dodać cukier, sól, olej, mąkę, wszystko dokładnie wyrobić, pozostawić do wyrośnięcia na 20-30 minut.Po wyrośnięciu ciasto rozwałkować na placek o grubości 1 cm, położyć na blasze posmarowanej tłuszczem.
Grzyby pokroić w cienkie plasterki i udusić z cebulą na odrobinie oleju.
Na wierzch ciasta położyć przecier pomidorowy wymieszany z ziołami, na to 1/2 startego żółtego sera, grzyby, pokrojony w cienkie plastry ogórek i druga część sera. Wstawiamy do piekarnika na około 25 minut w tem. 170c. Podawać na gorąco polaną keczupem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    aż ślinka cieknie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !