Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka przyprawiamy solą i pieprzem. Na patelni umieszczamy masło i smażymy piersi- około 5 minut z każdej strony. Przypieczone piersi wyjmujemy z patelki i umieszczamy w misce, którą przykrywamy folią(aby piersi nam nie ostygły). Na patelce w której znajduje się roztopiona margaryna(po usmażeniu piersi) dodajemy mąkę i mieszamy, aby składniki się połączyły i zasmażyły na ciemniejszy kolor- później zmiejszamy ogień i dolewamy powoli bulion ciągle mieszając + dodajemy odsączony zielony pieprz, śmietanę i wszystko mieszamy. Na talerz układamy piersi kurczaka i polewamy je sosem z patelki. Można podawać z ziemniakami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !