Przepis i sposób przygotowania na: Capuccino
Masa budyniowa:
1/2 l mleka
1 budyń waniliowy
4 łyżki cukru
1 łyżka mąki pszennej
1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 kostka masła
4 łyżki capuccino waniliowego sypkiego
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
Ugotować budyń z mleka, budyniu, cukru i obu mąk. po wystudzeniu dodać budyń do utartej kostki masła, na koniec wsypać capuccino i kawę rozpuszczoną w dwóch łyżkach wody. Wyłożyć masę na biszkopt.
Masa śmietankowa:
1/2 l śmietany kremówki
1 galaretka cytrynowa
1 śmietana snieżka
1 gorzka czekolada
5 dkg orzechów
Śmietanę kremówkę ubić ze śnieżką. Do ubitej wlać galaretkę rozpuszczoną w 0,5 szkl wody, pokrojoną czekoladę i orzechy. Wymieszać a nastepnie wyłożyć na masę budyniową. Wierzch przytrzeć czekoladą.