Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wypasiona czekolada

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna
250 g
cukier
150 g
kakao
80 g
woda
50 ml
mleko w proszku
400 g
rodzynki
50 g
owoce kandyzowane
100 g
rum
2 łyżki
herbatniki
80 g

Przepis i sposób przygotowania na: Wypasiona czekolada

Margarynę, cukier, kakao, rum i wodę pogrzewamy powoli aż wszystkie składniki się rozpuszczą i połączą. Następnie wsypujemy mleko i dokładnie mieszamy. Herbatniki kruszymy i mieszamy z masą. Wrzucamy owoce i rodzynki i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Przekładamy czekoladę do natłuszczonej formy i odstawiamy do lodówki na 3 godzinki. Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 15.07.2011 17:33
rzeczywiście wypasiona pycha!
izapozdro 04.04.2011 20:06
smaczne
kate.500 04.03.2011 14:54
Ciekawy przepis...
Neetka90 31.12.2010 14:46
Muszę spróbować ;)
Neetka90 31.12.2010 14:46
Muszę spróbować ;)
MAR3STA 06.12.2010 15:01
znakomite zwłaszcza dla dzieci
Magda60 28.11.2010 22:01
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak