Sposób przygotowania

Rabarbar opłukać obrać rozdrobnić i ugotować.Rozgotowany przetrzec przez sito, dodać cukier, otartą skórkę z cytryny i zmiksować.Białka ubic na sztynwa piane, połączyć z rabarbarem i dalej ubijać.Żelatyne rozpuścić w niewilekiej ilości wody i dodać do masy w trakcie ubijania.Kiedy masa zacznie gęstnieć polączyć z ubitą śmietaną kremówką.Całość delikatnie wymieszać i ponakładać do salterek.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszności!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    iza15

    ciekawy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smacznego.....
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    mmmm
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    super przepis na rabarbarowy deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    jak dla mnie to świetny deserek - uwielbiam rabarbar
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    fajny krem można też wykorzystać jako nadzienie do ptysi
  • 2
    original
    Opublikowano

    okrysia

    smaczne, a wiosna tuż tuż zaraz będzie świeży rabarbar i można probować.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    lubimy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    [yszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    nie lubię rabarbaru, ale krem bardzo interesujący
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    jadłam, bardzo smaczny
  • 0
    10371650_872353579458561_3057513019799197911_n
    Opublikowano

    EmciaPichci

    ciekawe ciekawe ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !