Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka truskawkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

herbatnik 20 dag
margaryn 1/3 kostki
truskawk 1,5 kg
cukier 10 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 łyżeczek
jogurt naturalny 1 duże opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka truskawkowa

Masło rozpuszczamy, ciastka zgniatamy wałkiem w woreczku , wsypujemy do masła, mieszamy. Takim \"ciastem\" wylepiamy średnią tortownicę, dociskając dobrze do blachy. Piekarnik mocno nagrzewamy, wstawiamy ciasto na 5-10 minut.
Żelatynę rozpuszczamy w paru łyżkach gorącej wody. Z truskawek odkładamy kilkanaście, kroimy na pół lub kawałki jak duże. Resztę miksujemy z cukrem, dodajemy żelatynę miksujemy jeszcze chwilę razem (jak się nie zmieści do miksera robimy paćkę z truskawek na dwa razy). dodajemy jogurt i znów chwile miksujemy. Na cieście rozrzucamy pokrojone truskawki, zalewamy pianką, wstawiamy do lodówki, aż się zetnie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 23.11.2010 19:53
Pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak