Sposób przygotowania

Indyka umyć, natrzeć dokładnie w środku i na zewnątrz solą, pieprzem i majerankiem. Odstawić na 2-3 godziny. Jabłka obrać, umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w ćwiartki, oprószyć majerankiem. Jabłkami nafaszerować indyka. Otwór zaszyć. Indyka ułożyć w natłuszczonej brytfannie, posmarować miodem, podlać 1/2 szklanki wody. Piec około 3 godzin w temp. około 180 stopni. Gruszki obrać, przekroić na połówki, ułożyć dookoła indyka. Piec jeszcze 20 minut. Indyka ułożyć na półmisku, obłożyć gruszkami. Każdą połówkę wypełnić żurawinami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Lubię mięso z indyka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !