Sposób przygotowania

Z mąki ,i mleka , wody, jajka , łyżki oleju i szczypty soli zamieszać ciasto naleśnikowe i odstawić niech odpocznie. Wyjęte z zupy mięso (ja miałam 2 udka) i warzywa przepuścić przez maszynkę. Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na tłuszczu i ostygniętą też przepuścić przez maszynkę. Farsz dobrze wyrobić , dodać soli , pieprzu i majeranku, wymieszać.Naleśniki posmażyć i następnie nakładać na nie farsz i zawijać .Roztrzepać w misce jajko , posolić do smaku , obtaczać krokiety i smażyć na rumiano na gorącym tluszczu. Podawać z czerwonym barszczykiem.

Komentarze

  • 4
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Zapomniałam o bułce tartej ,że trzeba obtaczać ale tu są same mistrzynie to i tak wiedzą.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    extra posiłek !
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    ja dodaję jeszcze trochę gotowanych pieczarek
  • 3
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    Extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    uwielbiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa/kalapurtka

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    moje ulubione krokiety
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    I nic się w kuchni nie zmarnuje:)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    tez nie lubię marnować jedzenia ,tez zawsze próbuję znaleźć dla nich zastosowanie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Super do barszczu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !