Sposób przygotowania

Owoce umyć, przekroić wzdłuż, usunąć pestki i wrzucać do wrzącej wody z cukrem [na 3 kg. brzoskwiń około 5 szkl. wody]Gotować 1 min. Obgotowane połówki owoców wyjmować z syropu, układać w słoikach, zalać gorącym syropem, szczelnie zamknąć. Słoiki włożyć do garnka z gorącą wodą i pasteryzować około 25 min. Ostudzić, przechowywać w chłodnym miejscu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    też czasem robię kompociki
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pysznie wygląda, w sam raz do obiadu taki kompocik.
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    bardzo dobry
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    musi być pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszny kompocik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !