Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Rafaello na krakersach

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko
1 litr
mąka pszenna
4 łyżki
mąka ziemniaczana
4 łyżki
cukier
1 szkl
cukier waniliowy
2 op
Sklep Prymat
wiórki kokosowe
20 dag
krakersy
1 op
margaryna
1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello na krakersach

Z litra mleka odlać szklankę, resztę zagotować z cukrami.W szklance mleka rozrobić obie mąki, wlać do gotującego się mleka i ugotować budyń.Trochę przestudzić, wrzucić margarynę i mieszać do rozpuszczenia.Wsypać wiórki kokosowe zostawiając trochę do posypania wierzchu, wymieszać.Krakersy ułożyć w blaszce, wylać połowę masy, przykryć kolejną warstwą krakersów i wylać drugą częsć masy.Wierzch posypać kokosem.Wstawić do lodówki do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emilia11 30.08.2011 16:47
pycha
Juleczka20 10.08.2011 09:52
wyśmienite ciasto
Emilia22 06.11.2010 14:24
wygląda bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak