Sposób przygotowania

Na kaczce nakłuć skórę aby wyciekł tłuszcz i całą zanurzyć w gorącej wodzie. Po chwili wyjąć kaczkę z wody i osuszyć recznikiem. Miód, cukier, sos, zioła i sól razem wymieszać, posmarować kaczkę z zewnątrz i wewnatrz, włożyć do naczynia zaroodpornego i piec w temp. 180 stopni około 1 godziny. Po pół godzinie obrócić na drugą stronę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dawno nie jadłam kaczki, koniecznie muszę wypróbować Twój przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    znakomita
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !