Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al. dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek.

Suszone grzyby wrzucamy do wrzątku z dodatkiem przyprawy uniwersalnej i gotujemy kilka minut aż grzyby zmiękną, odcedzamy i zachowujemy wodę w której się gotowały.

Brokuły pokrojone na małe cząstki, wrzucamy na 2 minuty do osolonego wrzątku i odcedzamy

Na patelni podsmażamy pokrojonego w kostkę kurczaka, przyprawionego solą, pieprzem i chilli, gdy się zrumieni dodajemy posiekany czosnek i grzyby. Podlewamy filiżanką wywaru z grzybów, po kilku minutach zaprawiamy śmietaną i doprawiamy tymiankiem.

Na samym końcu dodajemy blanszowane brokuły i łączymy z makaronem.

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    Miła odmiana od spagetii w sosie pomidorowym.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Pysznie wygląda, brokuły z grzybami-ciekawe połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna70

    wygląda super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    pyszności :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    fajne danie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Fajny pomysł! Mniam...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !