Sposób przygotowania

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodawać kolejno żółtka i dalej ubijać.Na koniec dodać pozostałe składniki.Wymieszać i upiec(170 st. ok 30 min.)
Masa:3 szklanki mleka;
1 budyń śmietankowy;
1/2 szklanki cukru;
35 dag wiórek kokosowych;
cukier waniliowy;
1 kostka masła
2,5 szklanki mleka zagotować z cukrami.Dodać wiórki i gotować na średnim ogniu 20 min.Dodać masło.Budyń rozprowadzić w1/2 szklance mleka i dodać do gotującej się masy kokosowej.Wszystko dokładnie wymieszać i wystudzić.
Na biszkopt wyłożyć masę i polać polewą.Wstawić do lodówki.
U mnie polewa to najczęściej jest rozpuszczona czekolada z masłem(100 g czekolady, 50g masła).

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !