Sposób przygotowania

Buraczki należy dokładnie umyć uważając, żeby nie uszkodzić skórki, następnie ugotować je do miękkości w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu ostudzić, obrać ze skórki i pokroić w plasterki lub kostkę. Z jogurtu naturalnego i chrzanu przygotować sos doprawiając go do smaku solą oraz pieprzem. Tak przygotowanym sosem polać buraczki, dokładnie wymieszać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Pyszna sałatka
  • 0
    original
    Opublikowano

    basiulka20088

    często gości na moim stole:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    smaczne są takie buraki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Buraczki to bardzo dobry dodatek do drugiego dania
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    buraczki do obiadu są pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !