Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Boczek pieczony z cebulką

5.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Boczek pieczony z cebulą polecam na obiad. Najlepiej smakuje w towarzystwie frytek lub ugotowanych ziemniaków i domowej surówki. 

Składniki:

boczek
1-1,5 kg
Majeranek suszony Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat
cebula
1 sztuka
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
1-2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek pieczony z cebulką

Pyszny boczek pieczony z cebulą - ulubione połączenie smaków. Cebula dodaje interesującego aromatu, ale i przyjemnie komponuje się ze strukturą boczku. Koniecznie spróbujcie!

1. Boczek umyć, osuszyć, następnie natrzeć pieprzem i przyprawą do wieprzowiny. Odstawić go na około 2 godziny.

2. Po czasie przełożyć boczek do naczynia żaroodpornego, posypać majerankiem, obłożyć plasterkami cebulki, podlać odrobiną wody i piec przez około 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, grzanie góra-dół. 

Inne przepisy na boczek:

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 30.12.2012 01:11
Rewelacja
IKrakowianka 27.08.2012 21:51
pyszny jest taki boczek
Goya 18.02.2011 17:28
pycha
ewasylwia 05.12.2010 10:24
pyszności
rosik93 06.11.2010 22:51
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak