Sposób przygotowania

Sos pomidorowy kupujemy, bądź robimy najprostszy z możliwych ( śmietana majonez przecier) Wołowinę gotujemy na małym ogniu, podlewając bulionem. Gdy zacznie się gotować wrzucamy cebulę i czosnek, i taka mieszankę gotujemy kilka minut, wsypujemy pieprz i wlewamy sos pomidorowy, ocet i sól, gdyby było za mało pomidorowe możemy dodać jeszcze ze 2 łyżki koncentratu. Podgrzewamy aż wszytko zacznie się gotować po czym zmniejszamy ogień i pozwalamy dusić się wszystkiemu 10 min. Do miski wrzuć resztę pokrojonych warzyw zalej wołowiną w sosie i szalotkami, podawaj z pełnoziarnistym chlebem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Paweł21

    Kolejna mega smaczna potrawa- zaczynam lubić twój styl gotowania^^

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !