Sposób przygotowania

Kruche ciasto:
3 szklanki maki
2 żóltka 1 jajko
pół kostki masła
poół kostki margaryny
szklanka cukru
3 lyzki kwasnej smietany,
półtorej łyzeczki proszku do pieczenia

ze skladnikow na ciasto wyrabiamy ciasto i dzielimy na 2 czesci, jedna walkujemy i wykladamy w blaszcze. Jabłka obieramy i ucieramy na grubym tarelku, posypujemy ok 2 łyzkami cukru i polewamy sokiem z połowy cytryny. Mieszamy i odstawiamy na pół godziny, po tym czasie odciskamy i kladziemy na ciasto. Przykrywamy drugą częscia ciasta i robimy widelcem dziurki. Pieczemy ok 60 minut

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pyszna!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Justyna73

    bardzo pyszne ciasto
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Szarlotka zawsze pyszna jest!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    moje ulubione ciasto:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Janek

    wygląda mega:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    czas był zawsze towarem deficytowym, a jeśli coś nie dość, że się da zrobić szybko i to tego niezwykle smacznie - to trzeba promować :o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    ooo tak-duża ilość jabłek to podstawa pysznej szarlotki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    taka jest najlepsza :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !