Sposób przygotowania

Białka ubić.Dodać cukier oraz żółtka.Wszystko zmiksować.Następnie dodać przesiane mąki, oraz proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać łyżką.Wyłożyć na blaszkę.Gdy chcemy uzyskać niski biszkopt wkładamy go do zimnego piekarnika, natomiast gdy biszkopt ma być większy ok 3-4 cm wkładany do nagrzanego.Pieczemy ok 25-30 min.w temp. 180 stopni.Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika i rzucić blaszką o ziemię na miękkie podłoże.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    jeszcze nigdy nie spotkałam się z tym żeby ciasto na biszkopt wkładać do zimnego piekarnika,,,,
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciocia jola piecze najlepsze biszkopty:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Klasyczny biszkopt !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    ładny taki pulchniutki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marta98

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Udał się,

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !