Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pulpety z nadzieniem z mozzarelli

5.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone
1 kg
cebula
3
czosnek
3
jajko
keczup pikantny
łyzka
śmietana
2 łżyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
4 łyzki
sos sojowy
łyeczka
pieprz
Sklep Prymat
oregano
Sklep Prymat
oliwa
pomidory z pusszki
puszka
passata pomidorowa
250ml
cukier
łyzeczka
bazylia świeża
mozzarella

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z nadzieniem z mozzarelli

Cebule i czosnek drobno posiekać. Mieso wymieszac z nimi, dodać jajko, keczup, śmeitane, bułke tarta, zioła, sos sojowy, pieprz. Mozzarele pokroic na kostke mniejsza tak by kawałek zmiescil sie w pulpecie. Z miesa uformowac pulpety ale do kazdego wkladac do srodka kawalek sera. Rozgrzac olej i obsmażyc pulpety. Wyjac. Na oliwie przesmazyc drobno posiekana cebule i czosnek, dodac pomidory i passate. dodac zioła, pieprz i cukier. Do sosu przelozyc pulpety i dusic razem kilka minut. Do sosu wrzucic pozostale kawałki mozzarelli. Podac z makaronem. U nas penne sojowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli_555 07.10.2011 23:26
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak