Sposób przygotowania

Bakłażana myjemy i kroimy w plasterki o grubości jednego centymetra.

Jajko roztrzepujemy widelcem z dwiema dużymi szczyptami soli.

Każdy plaster bakłażana zanurzamy w jajku, a następnie panierujemy w bułce tartej.

Smażymy na wolnym ogniu, co jakiś czas przewracając, do czasu aż bakłażan będzie miękki (sprawdzamy wbijając widelec) i panierka się zarumieni. Gotowe placuszki układamy na papierowy ręczniku, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bernika

    oj lubie takie smaki...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajne
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    pychotka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię takie bakłażany

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !