Sposób przygotowania

Ze szklanki wody, cukru, kilku goździków i soku z cytryny ugotować syrop. Jabłka obrać, usunąć nasiona, pokroić w kostkę. Włożyć do syropu, gotować 5min. Wyjąć, osączyć. Z syropu wyjąć goździki, dolać 1,5 szklanki wrzątku, wsypać galaretkę i wymieszać. Gdy galaretka zacznie tężeć, dodać 1/2 kremówki, jabłka, rodzynki i posiekane migdały. Do wyłożonej pergaminem tortownicy nakładać na przemian warstwy masy jabłkowej i biszkoptów. Wstawić do lodówki.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    iga2

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    ciekawe
  • 5
    original
    Opublikowano

    iza15

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !