Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Udka w wywarze

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka
4 szt
Bazylia suszona Prymat
0,5 łyżeczki
Sklep Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
do smaku
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
Sklep Prymat
ziele angielskie
kilka kulek
Sklep Prymat
Pieprz ziołowy mielony Prymat
0,5 łyżeczki
Sklep Prymat
Przyprawa do mięs Prymat
do smaku
Sklep Prymat
olej
5-6 łyżek
marchewka
1 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna
1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
kostka rosołowa
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w wywarze

Do garnka wlewamy 750 ml wody,dodajemy 1 łyżeczkę papryki,pół łyżeczki otartej bazylii,pół łyżeczki pieprzu ziołowego,2 liście laurowe,kilka kulek ziela angielskiego,kostkę rosołową,łyżeczkę kucharka i pokrojoną w paski marchewkę.Wszystko gotujemy.Udka kurczaka posypujemy przyprawą do mięs i pieprzem czarnym,obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.Podsmażone udka wkładamy do gotującego się wywaru i gotujemy na małym ogniu do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 17.04.2013 19:53
rewelacyjne jedzonko
elzbietar64 13.04.2012 23:33
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak