Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem i sokiem z cytryny.Dodać margarynę i utrzeć.Wlać śmietanę oraz aromat.Wsypać mąkę z proszkiem.Wymieszać. Białka ubić, dodać do masy.Ciasto podzielić na 3 części.Do jednej dodać rodzynki i skórkę pomarańczową, do drugiej kakao, wymieszane wcześniej z 2 łyżkami gorącej wody.Do trzeciej dodac kawę również wcześniej wymieszaną z odrobiną gorącej wody.Ciasta wylać warstwami do blachy keksówki.Piec ok 50 min w temp. 180 st.(lub do suchego patyczka).

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    w sam raz do herbatki
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pycha
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    dobra:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !