Sposób przygotowania

Lekko przymrożone owoce róży umyć i ponakłuwać. Wsypać do słoja. Następnie zalać spirytusem, dodać goździki, miętę i rumianek. Słój zamknąć szczelnie i pozostawić w ciepłym miejscu na 5 tygodni. Słojem należy dość często potrząsać. Po 5 tygodniach zlać nalewkę. Z owoców róży wycisnąć sok, przecedzić i połączyć z nalewką. Miód zagotować z wodą, ostudzić i dodać wódkę (wódka 40%). Całość połączyć z nalewką. Trunek rozlać do butelek, szczelnie zamknąć i odstawić na 2-3 miesiące. Jeżeli wolimy słodszy smak nalewki - dodajemy więcej miodu(można dodać 2-3 łyżeczki miodu więcej)

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    fajna naleweczka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna70

    super!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Niesamowite :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iga2

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    świetna
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    musi smakować wybornie:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    ciekawa,,
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    jak dla mnie bomba :)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    podoba mi się

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !