Sposób przygotowania

Ryż ugotować na sypko. Grzybki namoczyć. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w paseczki, posypać przyprawą do chińszczyzny. Po kwadransie usmażyć. Paprykę, marchew, grzybki mun i cebulę pokroić. Pieczarki umyć i poszatkować. Wszystko razem podsmażyć na oleju. Osobno usmażyć rozbełtane jajka. Na patelni wymieszać ryż, warzywa, pieczarki, grzybki mun i jaja. Dodać kawałki przygotowanego kurczaka. Doprawić całość do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    hm ... chińszczyzna z jajkiem ... bardzo oryginalne :).
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    a mi się podoba
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !