Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z serem w panierce z suszonego czosnku i cebulki
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/59158/moja-ulubiona-marynata.html
Czosnek i cebulę lekko szatkujemy by kawałki były małe. Mięso wyciągamy z lodówki, rozbijamy. Ser kroimy w cienkie plasterki. Na każdym kawałku mięsa układamy na całej powierzchni ser, po czym czynność powtarzamy, układając drugą warstwę sera. Tak przygotowane roladki zwijamy i spinamy wykałaczką bądź klamerką. Mięsko lekko posypujemy pieprzem oraz papryką i panierujemy w jajku a następnie w czosnku i cebuli. Pozostawiamy na ok 5 min. Po tym czasie obtaczamy w mące, strzepując jej nadmiar i smażymy na złoty kolor. Gdy już będą ładnie zarumienione dodajemy troszkę wody i dusimy ok 5-7 min. Smacznego !!