Sposób przygotowania

Ok. 1 kg gruszek obrać ze skórki a następnie pokroić je w kostkę. Wrzucić je do garnuszka dodając cukier waniliowy, 2-3 goździki, trochę czerwonego wina słodkiego, 1 łyżeczkę cynamonu oraz skórkę pomarańczową. I całość chwilkę podgrzać tak aby gruszki się nie rozgotowały. Następnie wystudzić. Mąkę przesiać na stolnicę dodać żółtko i miękką margarynę całość dokładnie wyrobić a następnie kroić kwadraty i na każdym jednym układać gruszki. Sklejać trójkąty i upiec w mocno nagrzanym piekarniku na złoty kolor. Wierzch posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    apetyczne te ciasteczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !