Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami na puszystą masę.Następnie dodać proszek do pieczenia,ocet,olej i olejek waniliowy.Znowu utrzeć.Wsypać 2 szkl mąki,włożyć pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszać.
Podzielić ciasto na 3 części.Do jednej dodać łyżkę mąki,do drugiej łyżkę kakao,a do trzeciej pół szklanki maku.
Do wysmarowanej formy włożyć ciasto białe,potem z ciasto kakao,a na wierzch z makiem.Upiec,po upieczeniu polać polewą czekoladową.
Smacznego.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Bardzo ciekawe ciasto !
  • 1
    original
    Opublikowano

    SYLWIA63

    ciekawe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    kolorowe
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    zastanawiam się jak to wygląda i smakuje
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !