Sposób przygotowania

Zagnieść kruche ciasto - mąkę wysypać na stolnicę, dodać masło, posiekać nożem, dodać śmietanę, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy. Zarobić ciasto nożem i szybko wyrobić ręką. Pozostawić na około godzinę w chłodnym miejscu, następnie wyjąć i rozwałkować. Dużą tortownicę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą, wylepić ciastem i wstawić do lodówki. W tym czasie obrać jabłka i zetrzeć na grubej tarce. Dodać posiekaną skórkę pomarańczową , wymieszać. Ciasto w tortownicy ponakłuwać widelcem i wyłożyć ma wierzch jabłka, posypać je z wierzchu cukrem i cynamonem. Piec w nagrzanym piekarniku, ok. 1/2 godziny.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Na samo słowo szarlotka cienie mi śinka.
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Łatwa i pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !