Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sos typu keczup pikantny

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory
2 kg
ziele angielskie
1 sztuka
Sklep Prymat
cukier
2 łyżka stołowa
sól
1 łyżka stołowa
Sklep Prymat
Musztarda sarepska Prymat
3 łyżka stołowa
Sklep Prymat
olej
3 łyżka stołowa
Liść laurowy suszony Prymat
1 sztuka
Sklep Prymat
cebula
3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos typu keczup pikantny

Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki. Podzielić na cząstki. Cebulę drobno posiekać. Wrzucić do rądla pomidory, cebulę i olej, podlać kilkoma łyzkami wody i dusić. Dodać przyprawy i musztardę i razem, na maleńkim ogniu, dusić 1 godzinę. Kiedy masa jest gęsta i jednolita- przekładać na gorąco do wygotowanych lub wyprażonych w piekarniku słoików. Zamknąć i pasteryzować ok. 30 minut. Sos najlepszy jest zimny. Smacznego;)))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak