Sposób przygotowania

do garnka władamy skrzydełka i gotujemy na małym ogniu. Gdy zmiękną możemy posolić wodę, zwiększyć ogień, wrzucić jeden listek laurowy i 2 ziarenka ziela angielskiego. Gdy woda zacznie wrzeć do zupy ogórkowej wrzucamy obraną pietruszkę, seler, pokrojoną marchewkę i ziemniaki. Wrzucamy też kostkę rosołową. Gdy ziemniaki trochę zmiękną wrzucamy do zupy starte na tarce ogórki kiszone. Zupę gotujemy jeszcze przez 10 minut. Doprawiamy. Do osobnego kubeczka odlewamy dwie chochle zupy i rozrabiamy ją ze śmietaną, następnie wlewamy to do garnka mieszając.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    moja ulubiona zupa
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wojr63

    najlepsza z wszystkich :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    Moja zupka, mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !